Amerika Turist Vizesi Şartları

AMERİKA VİZE MERKEZİ İLE AMERİKA TURİST VİZESİ ŞARTLARI NI YERİNE GETİRMEK ARTIK DAHA KOLAY !!!

 

Amerika Turist Vizesi Şartları hakkında temel bilgiler aşağıda yer almaktadır.

Amerika turist vizesi şartları nı yerine getirmek için yapmanız gereken birkaç önemli husus bulunmaktadır.Amerika turist Vizesine başvurmadan önce genel olarak tüm Amerika vizesi başvurularında gerekli olan evrak listesini hatırlamalıyız. Amerika Vize başvurusu yapmadan önce geçerli bir pasaporta sahip olmalısınız. Pasaportun geçerli olması yetmez ek olarak pasaportun geçerlilik süresinin müracaat tarihi itibariyle minimum t yıl olması gerekir. Bu önemli bir husustur aksi halde süresi hemen hemen dolmamış geçerli bir pasaportumuz olsa dahi herhangi bir ülkeye vize almamız mümkün olmayacaktır. Geçerli pasaportunuzu olması ve  ile ilgili şartlar sağlandıktan sonra bir başvuru formu doldurmanız gerekmektedir.

Amerika Vizesi almak istediğiniz Amerikan büyükelçiliği sizden maddi durumunuzu gösteren belgeler isteyecektir. Bunlar çoğu zaman Banka hesap dökümü, gayrimenkul tapusu gibi belgelerdir. Bu belgelerin sizden istenmesinin amacı öncelikle tatiliniz süresince geçiminizi sağlayacak durumunuzun olup olmadığı ve ayrıca ülkeden çıkış yapıp yapmama ihtimaliniz hakkında kanaat sahibi olmaktır. Nerede kalacağınızı başvuru esnasında açıkça belirtmeniz gerekir. Bu konuda bir rezervasyona sahipseniz bu konum vizeyi almanızı kolaylaştıracaktır. Eğer öğrenci iseniz bunu belgelemelisiniz. Öğrenci iken amerikaya vize almak daha rahat olacaktır tabi not ortalaması düşük olan bir öğrenci iseniz o vakit vize almanız biraz zor olabilmektedir Çünkü sizin geri döneceğinizi inandıkları için sonrasında vize başvurunuz reddedilir. Ek olarak gideceğiniz ülkenin dilini bilmek veya İngilizce bilmek amerikaya vize almanızı kolaylaştıracaktır.

Amerika’ya  turist vizesi alarak gitmek istiyorsanız. Öncelikle vizeye ihtiyacınız var mı onu öğrenmelisiniz. Amerika’ya turistik amaçlı olarak bazı ülke vatandaşları vize almaksızın gezi edebilirler. Amerika Birleşik Devletleri, Vize Muafiyet Programı (Visa Waiver Program) adı altında bazı ülke vatandaşlarından vize talep etmeksizin onların ülkeye gezme  amaçlı ziyaretlerde olmasına izin vermektedir. Bu ülkeler; Almanya, Birleşik Krallık, Fransa, Hollanda, İtalya, İspanya, İsviçre, İsveç, Norveç, Avustralya, Andora, Estonya, Avusturya, Belçika, Brunei, Finlandiya, Yunanistan, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, İzlanda, İrlanda, Japonya, Letonya, Litvanya, Liechtenstein, Lüksemburg, Monako, Yeni Zelanda, Portekiz, Malta, San Marino, Slovakya, Singapur, Slovenya, güney Kore ve Tayvan gibi ülkelerdir. Bu ülkeler bazen Amerika birleşik devleti tarafından değiştirilebilmektedir.

Eğer yukarıda geçen ülkelerden birinin pasaportunu taşıyorsanız, Amerika Birleşik Devletlerine vizesiz olarak gezi edebilirsiniz. Yapmanız ihtiyaç duyulan tek bir işlem vardır. İnternetten ESTA adı altında başvuruda bulunmaktır. Müracaat ücreti 14.00 USD’dır. Bunu kredi kartınızla ödeyebilirsiniz. 2009 yılından önce Vize Muafiyet Programı kapsamında olan ülke vatandaşları herhangi bir işlem yapmaksızın direk ülkeye giriş yapabiliyorlardı. 2009 yılından sonra ülke güvenliği için online denetleme sistemine geçildi bu sistemin amacı ülkenin kara listesinde olan kişilerin ülke sınırına gelmeden ülkeye olan seyahatlerini engellemektir.Eğer NAFTA anlaşması kapsamında Kanada vatandaşı iseniz direk olarak ESTA ya başvurmadan gezme amaçlı Amerika’ya vizesiz gidebilirsiniz.

Eğer Vize Muafiyet Programı kapsamında olan ülkelerden birinin vatandaşı değilseniz mesela Türk vatandaşı iseniz yapmanız ihtiyaç duyulan B1 yada B2 vizesine başvurmaktır. Bu vizeler gezinsel, iş gibi nedenlerle ziyarette bulunmak veya hastalık sebebiyle ülkeye giriş yapmak isteyen kişiler içindir. Vize için konsolosluktan randevu alınmalıdır. Size verilen tarihte başvuru ücreti ve formunu ek olarak gerekli olan evrakları konsolosluğa teslim etmelisiniz. Arkasından sizinle bir görüşme yapılacaktır. Bu görüşmenin amacı sizin Amerika Birleşik Devletlerine ne sebeple gitmek istediğinizin saptanmasıdır. Amerika Vizesi verilmesi durumunda vizenin süresi 1, 5, 10 yıl şeklinde olabilir bu süre tamamen yetkililerin yani vize memurlarının takdirindedir. Vize sahipleri 1 Takvim yılı içerisinde en fazlaca 6 ay veya 3 ay ülkede kalabilirler. 3 aylık oturum vizesi verilmesi yetkili memurun takdirindedir. Bu durumu şöyle örneklendirebiliriz; Ülkeye 5 Şubat 2016’de giriş yapılması halinde 6 aylık oturum vizesi verildiğini var sayarsak, 5 Ağustos 2016 tarihine kadar ülkede kalınabilir. Siz gene de siz siz olun birkaç gün öncesinden çıkışınızı yapın. Ayrıca giriş yapıldığında pasaportunuza yaralanan damga’da “until” kısmı yer alır ve oraya görevli memur oturumun hangi tarihe kadar verildiğini el yazısıyla yazar. Bu süre aşılmamalıdır aksi biçimde “overstay yani fazladan kalma” söz mevzusu olur vizeniz geçersiz hale gelir. Amerika turist vizesi şartları görüldüğü gibi büyük önem arz etmektedir. Sizde Amerika turist vizesi şartları ile ilgili sorularının ve başvurularınız olur ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.

0 212 909 30 70