Amerika Turist Vizesi Süresi

Amerika Turist Vizesi Süresi

Eğer Vize Muafiyet Programı kapsamında olan ülkelerden birinin vatandaşı değilseniz mesela Türk vatandaşı iseniz yapmanız ihtiyaç duyulan B1 yada B2 vizesine başvurmaktır. Bu vizeler gezinsel, iş gibi nedenlerle ziyarette bulunmak veya hastalık sebebiyle ülkeye giriş yapmak isteyen kişiler içindir. Vize için konsolosluktan randevu alınmalıdır. Size verilen tarihte başvuru ücreti ve formunu ek olarak gerekli olan evrakları konsolosluğa teslim etmelisiniz. Arkasından sizinle bir görüşme yapılacaktır. Bu görüşmenin amacı sizin Amerika Birleşik Devletlerine ne sebeple gitmek istediğinizin saptanmasıdır. Amerika Vizesi verilmesi durumunda vizenin süresi 1, 5, 10 yıl şeklinde olabilir bu süre tamamen yetkililerin yani vize memurlarının takdirindedir. Vize sahipleri 1 Takvim yılı içerisinde en fazlaca 6 ay veya 3 ay ülkede kalabilirler. 3 aylık oturum vizesi verilmesi yetkili memurun takdirindedir. Bu durumu şöyle örneklendirebiliriz; Ülkeye 5 Şubat 2016’de giriş yapılması halinde 6 aylık oturum vizesi verildiğini var sayarsak, 5 Ağustos 2016 tarihine kadar ülkede kalınabilir. Siz gene de siz siz olun birkaç gün öncesinden çıkışınızı yapın. Ayrıca giriş yapıldığında pasaportunuza yaralanan damga’da “until” kısmı yer alır ve oraya görevli memur oturumun hangi tarihe kadar verildiğini el yazısıyla yazar. Bu süre aşılmamalıdır aksi biçimde “overstay yani fazladan kalma” söz mevzusu olur vizeniz geçersiz hale gelir. Amerika turist vizesi şartları görüldüğü gibi büyük önem arz etmektedir. Sizde Amerika turist vizesi şartları ile ilgili sorularının ve başvurularınız olur ise lütfen bizimle iletişime geçiniz.

0 212 909 30 70